Áttekintés

A Szigma Neo beszámolókészítő szoftver segítségével, olyan megoldást kívánunk a kezébe adni, amely megkönnyíti mindennapi munkáját. A szoftver segítségével könnyedén elkészíthető a céges beszámoló.

A szoftver az alábbi beszámoló típusok elkészítését teszi lehetővé:

 1. Éves beszámoló
 2. Egyszerűsített éves beszámoló
 3. Mikrogazdálkodói beszámoló

A szoftverrel elkészíthető a beszámoló részét képező mérleg és eredménykimutatás, cash flow, kiegészítő melléklet és eredményfelhasználására vonatkozó határozat. A beszámolókészítő szoftver alkalmas az elektronikus beszámoló benyújtására az Online Beszámoló és Űrlapkitöltő Rendszeren (OBR-en) keresztül.

Vissza

A "SZUPER" jelszóval 30% kedvezményt adunk Önnek, ha hív minket a 06 36 1 428 38 00 telefonszámon vagy üzenetet küld a d.kezdi@dashofer.hu e-mail címre vagy rendelje meg online azonnal!

Miért válassza a Szigma Neo programot a beszámoló elkészítéséhez?

 • Használata megkönnyíti a beszámoló elkészítését
 • Alkalmas az elektronikus beszámoló benyújtására (OBR)
 • A szoftver rendszerigénye minimális
 • A program kezelőfelülete átlátható és könnyen kezelhető
 • A szoftverrel készített beszámolók pdf és doc formátumban elmenthető
 • Egyszerre több cég beszámoló adatainak feltöltését és tárolását is lehetővé teszi
 • Több felhasználó kezelése egy PC-n vagy hálózaton

Vissza

Újdonságok a Szigma Neo programban

A program a folyamatos fejlesztésének köszönhetően az alábbi funkciókkal bővült:

 • Éves beszámoló
 • Egyszerűsített éves beszámoló
 • Mikrogazdálkodói beszámoló
 • Mérleg A és Mérleg B
 • Összköltséges és fogalmiköltséges eredménykimutatás
 • Társaságiadó bevallás (ÁNYK kapcsolattal)
 • Éves beszámoló egyszerűsített éves beszámolóvá való alakítása
 • Cash Flow
 • Főkönyvi kivonat importálás (excel és xml formátumban)
 • PDF és Word exportálás
 • Német és angol nyelvű export (mérleg, eredménykimutatás, cash flow esetén)
 • Kiegészítő melléklet (automatikus adatátemeléssel)
 • Adózott eredmény felhasználására vonatkozó határozat
 • OBR file letöltése és átadása az https://e-beszamolo.im.gov.hu/ebekuldes felületre

Vissza

Éves beszámoló

Éves beszámolót köteles készíteni a kettős könyvvitelt vezető vállalkozó. Éves beszámolót kell készítenie az anyavállalatnak, és minden olyan gazdálkodó egységnek, akinek az éves árbevétele és a mérlegfőösszege, valamint létszám adata a számviteli törvényben meghatározott határértékeket meghaladja. Az éves beszámoló mérlege és eredménykimutatása részletesebb, mint egyszerűsített éves beszámoló mérlegének és eredménykimutatásának a sorai.

A Szigma Neo programban elkészíthető többek között az éves beszámoló részét képező „A” és „B” típusú mérleg és „összköltség eljárású” és „forgalmi költség eljárású” eredménykimutatás valamint a kiegészítő melléklet a hozzá tartozó cash flow kimutatás is.

Vissza

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámolót köteles készíteni az a kettős könyvvitelt vezető vállalkozó, akinek az éves árbevétele és a mérlegfőösszege, valamint létszám adata a számviteli törvényben meghatározott határértékeket nem haladja meg. Az egyszerűsített éves beszámoló mérlege és eredménykimutatása tömörebben tartalmazza a vállalkozás számviteli adatait, mint éves beszámoló mérlegének és eredménykimutatásának a sorai.

A Szigma Neo programban elkészíthető többek között az egyszerűsített éves beszámoló részét képező „A” és „B” típusú mérleg és „összköltség eljárású” és „forgalmi költség eljárású” eredménykimutatás valamint a kiegészítő melléklet is.

Vissza

Mikrogazdálkodói egyszerűsített éves beszámoló

A mikrogazdálkodói egyszerűsített éves beszámolót készítő vállalkozásokra a számviteli törvény mellett egy külön kormányrendelet is vonatkozik. A mikrogazdálkodói egyszerűsített éves beszámolót készítő vállalkozások mérlege nem tartalmazhat értékelési tartalékot és alapítás átszervezés aktivált értékét. Csak a kormányrendelet által előírt számlatükröt alkalmazhatják a mikrogazdálkodói egyszerűsített éves beszámolót készítő vállalkozások.

A Szigma Neo programban elkészíthető a mikrogazdálkodói egyszerűsített éves beszámoló részét képező mérleg és eredménykimutatás a kormányrendelet szerinti formában.

Vissza

Mérleg beszámoló

A számviteli törvény szerinti beszámolót sokan mérleg beszámolónak is nevezik, elsősorban az idegen nyelvű beszámolók magyarosításából. Tudni kell azonban, hogy a mérleg beszámoló alatt is azt a három vagy négy dokumentumból álló beszámolót kell érteni amit a számviteli törvény szerinti formában a gazdálkodónak a működéséről, vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetéről az üzleti év könyveinek zárását követően el kell készíteni.

A Szigma Neo programban elkészíthető a számviteli beszámoló „mérleg beszámoló” részét képező „A” és „B” típusú mérleg és „összköltség eljárású” és „forgalmi költség eljárású” eredménykimutatás valamint a kiegészítő melléklet. Mind az egyszerűsített és az éves céges beszámoló részei megtalálhatóak a program menüjében, ahol ezeket el is lehet készíteni.

Vissza

A "SZUPER" jelszóval 30% kedvezményt adunk Önnek, ha hív minket a 06 36 1 428 38 00 telefonszámon vagy üzenetet küld a d.kezdi@dashofer.hu e-mail címre vagy rendelje meg online azonnal!

Beszámolókészítés

Azoknak a vállalkozásoknak ajánljuk programunkat, akiknek kötelező elkészíteni az éves beszámolójukat, amely mérleg, eredménykimutatás és kiegészítő mellékletből áll.

A beszámoló célja, hogy valós összképet adjon a cég vagyoni és pénzügyi helyzetéről, vagyonának összetételéről (eszközeiről és forrásairól), a tevékenység eredményéről.

A felhasználók munkájának segítése érdekében a programban szerkeszthető és importálható a főkönyvi kivonat; Társaságadó bevallás – ÁNYK kapcsolattal; eredményfelhasználására vonatkozó határozat és OBR átadás teszi még kényelmesebbé a beszámoló elkészítését.

Vissza

Cash flow kimutatás

Általánosságban értelmezhetjük a cash flow-t úgy, mint egy kimutatás, amely bemutatja a pénzforrások képződésének és felhasználásnak folyamatát egy meghatározott időszak alatt. A kimutatás vizsgálható úgy is, hogy a bevételek és kiadások különbségét hasonlítjuk össze különböző időszakokban, így a pénzeszközök állományváltozása áll a középpontban.

Az éves beszámoló részeként a számviteli törvény (többször módosított 2000. évi C. törvény) előírja a cash flow kimutatás készítését és közzétételét, így ebből a célból minden, az előbbiekben jelzett beszámoló készítésére kötelezett vállalkozás legalább évente egy alkalommal készít egy cash flow kimutatást.

A Szigma Neo programban az éves beszámolót készítő vállalkozások részére a számviteli törvény 7. számú mellékletének megfelelő részletezésű kimutatás készíthető, melyben az előző és a tárgy időszaki adatok összehasonlítása is megtörténik.

Vissza

Cég beszámoló

A gazdálkodó működéséről, vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetéről az üzleti év könyveinek zárását követően, a számviteli törvényben meghatározott könyvvezetéssel alátámasztott cég beszámolót köteles - magyar nyelven – készíteni.

A Szigma Neo programban elkészíthető többek között a cég beszámolójának részét képező „A” és „B” típusú mérleg és „összköltség eljárású” és „forgalmi költség eljárású” eredménykimutatás valamint a kiegészítő melléklet. Mind az egyszerűsített és az éves céges beszámoló részei megtalálhatóak a program menüjében, ahol ezeket el is lehet készíteni.

Vissza

Beszámoló készítése

Beszámoló készítési kötelezettsége van minden vállalkozónak. A beszámoló készítése egy több fázisú folyamat, melyet a zárlati feladatokkal kell kezdeni. A főkönyvi kivonat köti össze a kettős könyvelés rendszerében rögzített gazdasági események adatait a beszámoló készítése során létrejött mérleggel és eredménykimutatással.

A Szigma Neo programban elkészíthető a cég beszámolójának részét képező „A” és „B” típusú mérleg és „összköltség eljárású” és „forgalmi költség eljárású” eredménykimutatás valamint a kiegészítő melléklet, mind az egyszerűsített mind az éves beszámoló részei megtalálhatóak a program menüjében, ahol ezeket el beszámolókat elkészíthetik.

Vissza

Kiegészítő melléklet

A magyar számviteli törvény előírásai szerint a mérleg és eredménykimutatás adatait további információkkal, szöveges magyarázatokkal ki kell egészíteni. A kiegészítő melléklet az éves beszámoló és egyszerűsített éves beszámoló része.

Programunk a cégprofilban tárolt adatok alapján kitölti és elkészíti az Ön által személyre szabható kiegészítő mellékletet, ahol beszúrhatja a szükséges mutatókat, táblázatokat.

Vissza

Elektronikus beszámoló (OBR)

A beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség a Cégszolgálat részére 2016. december 1. napjától az Online Beszámoló és Űrlapkitöltő Rendszeren (OBR-en) keresztül teljesíthető.

A program alkalmas az elektronikus beszámoló benyújtására (OBR)

Vissza

A "SZUPER" jelszóval 30% kedvezményt adunk Önnek, ha hív minket a 06 36 1 428 38 00 telefonszámon vagy üzenetet küld a d.kezdi@dashofer.hu e-mail címre vagy rendelje meg online azonnal!

Vissza

Kérdése van? Segítünk!

Lépjen kapcsolatba kollégánkkal
a következő elérhetőségen:
Kézdi Dóra
termékmenedzser
E-mail: d.kezdi@dashofer.hu

Töltse le ismertetőnket!

Az alábbi gombra kattintva letölheti rövid ismertetőnket a Szigma NEO programról!